BYGG

Boligprodusenten Boligpartner er konkurs

Boligprodusenten Boligpartner med 126 ansatte er konkurs. Selskapet måtte gi tapt på grunn av den kraftige nedgangen i boligbygging.

Boligpartner har holdt det gående i over 30 år, men nå er det slutt.
Boligpartner har holdt det gående i over 30 år, men nå er det slutt. Illustrasjonsfoto: Arash A. Nejad
1. mai 2024 - 08:53

– Dette er en tung dag for alle boligpartnere. Vi har kjempet hardt og har snudd hver stein. Målet har hele tida vært å redde en stor arbeidsplass og en sterk merkevare som er bygget opp over 30 år, skriver administrerende direktør i BP Gruppen Norge AS, Eskild Wedvik, i en pressemelding, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Wedvik sier til avisen at han ikke har noe mer å legge til enn det som står i pressemeldingen, men svarer kort på hvordan han opplever situasjonen etter å ha informert de ansatte tirsdag ettermiddag.

– Det er kjempetungt. Det er noe av det verste man kan tenke seg.

I pressemeldingen skriver selskapet at det siste året er det satt i gang bygging av 13.642 nye boenheter, et fall på over 50 prosent fra de to siste åra.

– Selv med økt kapital, omfattende kostnadskutt, nedbemanning og omstrukturering har vi i Boligpartner ikke klart å tilpasse oss dette kraftige fallet i nyboligmarkedet, heter det i pressemeldingen.

Selskapet understreker i pressemeldingen at alle frittstående forhandlere ikke omfattes av konkursen og fortsetter sin drift.

Mekler Carl Petter Martinsen (t.h.), hos Riksmekleren, Siri Bergh fra NHO (t.h.) og forhandlingsleder, Christian Justnes fra Fellesforbundet (t.v.) da den tvungne meklingen startet mandag.
Les også

Byggebransjen: Meklingen på overtid – fare for at 16.700 går ut i streik

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.