KARRIERE

Kjære teknologistudenter – i PwC jobber vi med veldig mye annet enn Powerpoint

Våre teknologer ender opp med å løse viktige problem i samfunnet, skriver Anna Lunde og Lars Erik Fjørtoft i dette tilsvaret til kommentator Gabriel Qvigstad Trampe.

Deler av PwC-teamet som har hjulpet Lede med smart bruk av data og etablering av smidige produktteam. Lede har brukt kunstig intelligens og tingenes internett (IoT) for å få bedre innsikt i kraftsystemet. Det hjelper dem med å utnytte eksisterende nettinfrastruktur bedre. Fra venstre: Karoline Bonnerud, Erik Flølo og Herman Johan Bomholt som jobber med Data Analytics i PwC.
Deler av PwC-teamet som har hjulpet Lede med smart bruk av data og etablering av smidige produktteam. Lede har brukt kunstig intelligens og tingenes internett (IoT) for å få bedre innsikt i kraftsystemet. Det hjelper dem med å utnytte eksisterende nettinfrastruktur bedre. Fra venstre: Karoline Bonnerud, Erik Flølo og Herman Johan Bomholt som jobber med Data Analytics i PwC. Foto: PwC
Lars Erik Fjørtoft, partner og leder for Risk i PwC og Anna Lunde, sivilingeniør og konsulent i PwC
14. mars 2024 - 15:14

Takk for at du løfter teknologikompetanse som viktig, Gabriel Qvigstad Trampe! Du skriver om «Tiril» som bruker tiden sin til å lage Powerpoints for offentlig sektor. Nå vet vi ikke hvor Tiril jobber, men vi vet at flashy presentasjoner ikke nødvendigvis betyr at hun ikke er med på å løse viktige utfordringer. 

300 teknologer i PwC

Det jobber omlag 300 teknologer i PwC, mange av dem er sivilingeniører. De jobber som utviklere og skriver kode og tester – blant annet for et antihvitvaskingsprogram.

Eller de penetrasjonstester bedrifter og hjelper dem med å bli mer motstandsdyktige mot cyberangrep.

Lars Erik Fjørtoft, partner og leder for Risk i PwC <i>Foto:  PwC</i>
Lars Erik Fjørtoft, partner og leder for Risk i PwC Foto:  PwC
Anna Lunde, sivilingeniør og konsulent i PwC. <i>Foto:  Sturlason</i>
Anna Lunde, sivilingeniør og konsulent i PwC. Foto:  Sturlason

Eller estimerer ved hjelp av maskinlæring hvor elbil-ladere bør ligge, eller hvor mye skatt vi bør betale på fritidseiendom så den blir mer rettferdig.

Eller hjelper Hystar med å lage billigere hydrogen ved hjelp av kunstig intelligens.

Eller hjelper de største bedriftene i Norge med datastrategier.

Noen elsker Powerpoint

Noen av våre sivilingeniører har aldri skrevet en PowerPoint-presentasjon i sin karriere. Andre elsker det. Innimellom er Powerpoint eller Google Slides gode verktøy for å forklare noe på en enkel måte. Ikke alle snakker sivilingeniør-språket. 

Mange av våre kolleger er teknologer som har valgt konsulentbransjen nettopp for å kunne jobbe med en rekke forskjellige prosjekter og teknologier, og for å ha en reell innvirkning på mange forskjellige sektorer.

Vi mener at denne tverrsektorielle erfaringen er verdifull og bidrar til å drive innovasjon.

Datasenterbransjen bør være forberedt på at beslutningstakere og regulatorer vil innta en mye strengere holdning til miljøintegritet enn i dag, skriver Jon Helsingeng i Eaton.
Les også

Trendene som staker ut kursen for datasenterbransjen

Mangfold av ekspertise

I PwC samarbeider et mangfold av eksperter, inkludert astrofysikere, datateknologer, fysmatere, økonomer og strateger, for å ta fatt på utfordringer som er kritiske for samfunnet.

Vår prosess omfatter utvikling, testing, presentasjon og kommunikasjon av essensielle budskap. Selv om vi ofte benytter Powerpoint for å formidle disse budskapene, er det arbeidet som legges ned for å komme frem til selve budskapet som står i sentrum for vår innsats. Dessuten, uten effektiv kommunikasjon, vil arbeidets verdi ikke realiseres fullt ut. 

Utforsk konsulentbransjen

Vi oppfordrer alle teknologistudenter til å utforske mulighetene i konsulentbransjen og se selv hvordan de kan bruke sine ferdigheter til å gjøre en forskjell.
Så kjære dyktige teknologistudent og «Tiril»: Vi er 100% enige med Trampe om at Norge trenger deg. Og hvis du vil jobbe med noen som jobber med samfunnsnyttige oppdrag, som gjør langt mer enn å produsere presentasjoner, som trenger din spisskompetanse, som er hundre prosent norskeid og som betaler skatt i Norge, så er du velkommen til PwC!

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling
I fjor innførte England en ordning som gjør at målrettet genredigering kan klassifiseres som presisjonsavl. Seniorforsker Sven Even Borgos tar til orde for at også Norge bør myke opp dagens genteknologilov.
Les også

Hvis vi bruker «føre-var-argumentet» i avl vil verden sulte

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.